søndag 9. august 2015

Vanskelig spor

Vi har gått litt spor i det siste. I dag gikk vi et fremmedspor på 800m hvor kun start og slutt var markert. Jeg hadde bedt om å få et vanskelig spor,  så sporpinnene ble lagt litt mer skjult enn vanlig og vinklene ble lagt på vanskelige steder,  gjerne i terrengskifter. I tillegg gikk sporlegger seg litt fast i ei myr,  så det ble litt frem og tilbake. Terrenget var veldig tett skog,  så selv med ei ny nylonline satt sporlina seg en del fast underveis.

De første to pinnene gikk vi over. Astro holdt alt for stor fart,  og jeg sleit med å få ned tempoet. Jeg så at han reagerte på noe og senket farten et par steder som sannsynligvis var to sporpinner.

I myra hvor sporlegger hadde surret litt jobbet Astro bra. Det har jeg også tidligere. Men når vi kom ut av myra sleit vi veldig. Her var det veldig tett,  og sporlina hang seg opp i busker og trær (gikk jo litt sikksakk for å komme oss ut av myra samme vei som sporlegger). Vi fant en sporpinne nesten rett etter myra,  så vi fikk en bekreftelse på at vi var på rett spor. Så kom vi til en vinkel i et terrengskifte, og her mistet vi sporet. Astro jobbet iherdig for å søke opp sporet igjen,  og fant sporet igjen flere ganger,  men problemer med at sporlina hang seg opp og at Astro var veldig tørst (jeg hadde ikke med vann) gjorde at vi ikke klarte å følge sppret de gangene vi fant det. Enten hang lina seg opp,  eller så oppsøkte Astro vann for å drikke.

Neste gang er det flere ting vi må ha i bakhodet.

1: Få ned farten de første 100 metrene,  for her kan vi gå over pinner.

2: Ha med vann.

3: Jobbe veldig bevisst med sporlina når terrenget blir så tett som i dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar