mandag 9. juni 2014

Vannapport

Vi har ventet med å introdusere Astro for vann siden han har hatt endel stress og lyd, og ønsker for all del å unngå at dette befester seg. Men nå som han er 2 år er det på tide å introdusere han for vannet. Han har såvidt vært i vannet før, så han kan svømme, men han har kun vært uti vannet et par ganger, og han har alltid vært veldig forsiktig med å gå ut i vannet.

Tanken var å introdusere han for vannet utenfor jakttrening, men under sist trening hvor vi trente i vannkanten på ei myr bør sjansen seg. I vannet ved myra var det en masse små-øyer. Jeg kastet en dobbeltmarkering, en på land og en i vannkanten. Jeg sendte først på den på land, og deretter på den i vannkanten. Begge to gikk veldig greit.

Neste gang kastet jeg en nesten helt identisk dobbeltmarkering, men hvor den i vannkanten ble liggende i vannet mellom to av små-øyene. Markeringen på lang gikk gikk bra. For å komme til den i vannet hoppet han elegant fra øy til øy, slik at han kom nærme nok til å kunne stå på lang og hente dummyen.

Siden han virket såpass trygg og selvsikker når han hoppet mellom øyene for å komme til vannmarkeringen falt jeg for fristelsen for å avansere litt. Jeg la derfor neste vannmarkering såpass langt fra land at han måtte uti vannet for å hente den. Også denne vannmarkeringen var som del av en dobbeltmarkering. Astro forsøkte å finne en vei fra øy til øy for å komme nærmest mulig dummyen i vannet, men han kom jo ikke nærme nok. Og da gikk han rett i vannet uten å nøle og uten noe lyd!! Dette gjentok vi to ganger til, og det var like vellykket begge gangene. Den siste gangen mest for å få tatt noen bilder..

Vannbarrieren er brutt! Nå skal vi bare passe på at vi ikke blir for ivrige...

I vannet for å hente dummyen på øya til høyre

På vei hjem med dummyen, må ut i vannet igjen...

Fast grep om dummyen, fokusert blikk på neste øy

Ikke lange svømmeturen, men det viktigste er at han ikke nøler eller lager lyd...

Opp av vannet, holder dummyen... rister seg IKKE!

Fremdeles på vei hjem.Har ikke ristet seg eller mistet dummyen enda!

Klar til avlevering. Ristet seg ikke før dummyen var avlevert :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar