fredag 4. oktober 2013

Trening i variert terreng og uten lyd - del 2

Mandag og fredag denne uka fortsatte vi med "en-manns walkup"ved å trene i samme område og på samme måte som forrige uke. Vi har i tillegg avansert treningen ved å legge på flere dirigeringsområder som vi etablerer ved å kaste en markering først. På tidligere brukte dirigeringsområder påvirket vi med et skudd ved et par anledninger. På denne måten sørger vi for god variasjon og uforutsigbarhet gjennom "løypa". I dag snudde vi løypa og gikk motsatt vei av tidligere.

Astro har fremgang når det gjelder å huske markeringene og vi er i tillegg nøye på å sende fra samme sted om han har sett markeringen. Hvis vi ser at han er helt på villspor, kaller vi han tilbake og sender på nytt. Fotgående er bra og konsentrert, og han er rask tilbake dersom jeg må korrigere. På dirigering går han rett fram både når jeg sender han fra fot eller når jeg sender han bakover. Vi tok ingen sidedirigeringer da vi vil etablere rette linjer først. Vi fortsatte jobben med å blåse stoppsignal og kaste ball på vei ut i terrenget og nå er han veldig oppmerksom. Faktisk er han så oppmerksom at han på eget initiativ stopper opp og kikker bakover innimellom. Dette får han selvsagt skryt for.

I dag var det regnvær og kaldt, og jeg vet ikke om det var grunnen til at Astro var mer urolig og lagde litt lyd. Det kan også være at han har fått veldig høye forventninger til området vi trener i. Han knallet på første markering og måtte roes en del ned før han fikk jobbe videre. Han fikk en ny markering til samme sted og vi gikk litt fot fremover på stien til et nytt sted med en ny markering før vi gikk tilbake. Dette fungerte og han var roligere da vi stilte oss opp igjen. Jeg vil ikke sende når han har lyd, da venter jeg litt eller går noen skritt i motsatt retning før han får gå. 

På mandag avsluttet vi med et felt med fire små dummier. Astro rensket dette uten problem! Han stoler ikke helt på at han dekker området, for det ene stedet sjekket han ihvertfall to ganger etter at han hadde hentet dummien derfra. Men han jobber med god fart og intensitet hele feltet gjennom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar