lørdag 13. juli 2013

Sporkurs, dag 6Siste dag av sporkurset på Sølen i dag. Hovedutfordringen for det første sporet var krysning av sti. Gro la et spor på ganske nøyaktig 500m (i følge GPS). Det var noe vind på formiddagen, noe som medførte at Astro ikke lå helt i sporgata, men 2-2,5 meter i le-siden for sporgaten. Av og til justerte han seg, og trakk inn i sporgaten igjen. Hver gang vi nærmet oss en sporpinne trakk han tilbake i sporgaten og apporterte sporpinnen. Når vi kom til krysningen av stien mistet Astro sporet og begynte først å søke etter sporet nedover i vinden. (le-side). Når han begynte å søke på andre siden av stien fant han sporet relativt raskt. Dette mønsteret gjentok seg også på andre krysning av stien. For å gjøre sporet ekstra vanskelig hadde Gro gått over en ganske høy stein og balansert på en trestamme. Dette var ikke noe problem, muligens fordi han gikk på sekundærspor. Astro fant 6 av 6 pinner, og sporet lå rett over 30min.

Etter lunsj la Elisabeth et nytt spor for Astro. I dette terrenget var det mindre vind, så Astro lå midt i sporgaten hele veien. Også Elisabeth hadde lagt inn klatring over stein og balansering på trestamme i sporet. Steinen gikk Astro rundt og plukket opp sporet med en gang. Han gikk langs trestammen, men når han kom til slutten av den, snuste han seg tilbake langs halve trestammen før han fortsatte fremover i sporet. Jeg holdt igjen litt mye i en vinkel, men det var pga at sporlegger var usikker på hvor tidlig hun hadde lagt vinkelen. Astro hadde rett! Astro fant alle pinnene, og sporet var anslagsvis rett over 400meter.

Begge sporene i dag hadde kun merket start og slutt. Ingen vinkler eller pinner var merket.

Nå som kurset er slutt, må vi kunne si at Astro har imponert stort og tatt spor veldig greit. Videre kommer vi til å jobbe med liggetid på sporet og ulike terrenger. Men først og fremst skal vi jobbe med lydigheten, slik at vi kan stille på stevne i D-spor! Stor takk til Elisabeth Østbakken for et supert kurs.

Hanne og Astro klare for budføring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar