mandag 29. april 2013

Her er den forbanna skoen din - igjen!!Feltsøkkurs med Finn Hugo Øien


Nå har vi akkurat gjennomført siste økt av DBHK’s feltsøkkurs med Finn Hugo Øien som instruktør. Det var en liten og fin kursgruppe med 3-4 deltakere. Vi startet med en teorikveld på klubbhytta, hvor Finn Hugo forklarte en del om øvelsen feltøvelsen og en del om ulike treningsmetoder. Deretter hadde vi 4 kvelder ute i feltene på Bikkjebu. Siden dette er et ganske intensivt kurs, så går vi ganske fort frem. Dette er for at vi skal komme igjennom flest mulig treningsteknikker som vi kan benytte oss av i treningen fremover. Men felles for alle hundene var det at alle søkte helt ut på 50m. Alle apporterte også alle de ulike gjenstandene vi forsøkte med.

Legg til bildetekst

Astro kan nok trenge litt mer gjenstandsinteresse, for han er forholdsvis rask ut når han får påvisning på en gjenstand, hvis han ikke blir for sliten da selvsagt. Men han har god fart inn når han har funnet en gjenstand. Han hadde også noen tilfeller hvor han tisset i feltet. Noe av dette kan tilskrives at han enda er en ung hund, men i bunn og grunn er det nok fordi ha ikke helt har forstått oppgaven sin, eller er motivert nok.

Etter hvert gikk han nok ganske lei. En av de siste øktene kom han inn med en liten sko. Når han kom inn med denne, stoppet han opp litt, så på meg, slapp skoen ganske demonstrativt foran meg og gikk bort mot sekken. Det var akkurat som at han sa: «Her er den forbanna skoen din – igjen!!» :) Med andre ord, så trenger vi litt mer motivasjon

Alt i alt var det er veldig bra kurs, som frister til mer feltarbeid fremover :) 
Takk til Elise Andersen for at jeg fikk benytte bildene du tok på kurset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar