lørdag 16. mars 2013

Jaktcup post 1

I dag har jeg, Hanne, deltatt i jaktcup i Retrieverkluben avd. Oslo sammen med Astro. Post 1 er sitt og bli/fot. Astro er påmeldt i blåbærklasse og beskrivelsen av posten er:
Fører får to dummyer av dommer og går fot med hunden til et anvist sted og legger ned
en dummy. Hund og fører går så fot mot et nytt anvist punkt der de legger ned den andre dummyen. Hund og fører går så fot tilbake til den første dummyen. Fører plukker opp dummyen, ber
hunden å sitte, forlater hunden og går for å plukke opp den andre dummyen, før
han/hun returnerer til hunden. Hund og fører går fot tilbake til dommer og overleverer dummyene.Denne øvelsen innebærer lineføring og bli. Astro er ikke så god på lineføring, han kan hoppe framover hvis han er ivrig eller skjene til siden hvis han tror vi har en godbit i hånda (for da skal han se på hånda). Det var ganske glatt der vi skulle gå, så jeg fikk ikke hatt en like selvsikker gange som det vi jobber med på ferdselsprøvekurset. Jeg måtte derfor korrigere han et par ganger. Det var satt opp kjegler der dummiene skulle legges ned. Astro er veldig glad i kjegler så han ville bort til kjeglen der vi skulle legge ned dummy nr 2. Han er veldig god på å bli så det var uproblematisk å hente dummien. Vi gikk litt rotete lineføring tilbake til dommer på glatta. Totalt ble det 14 poeng i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar