onsdag 30. januar 2013

Bronsemerket: Stå, stå-under-marsj, fri-ved-fot og innkalling

Temaet i dag var stå og stå under marsj. Vi benyttet oss av flere metoder for å trene inn stå-kommandoen. Vi begynte helt på scratch med å sitte på huk ved siden av hunden med en hånd under under magen på hunden og en hånd med godbit i forran snuten hans. Hånden under magen skal kun forhindre hunden setter seg. Hånden forran snuten brukes til å belønne med når han står fint, samt å forhindre at hunden går fremover.

Den neste metoden avar den samme som vi benyttet på videregåendekurset. Nemlig å sette hunden i sitt, gå et stykke i fra og kalle inn hunden. Før hunden kommer helt inn til fører skal vi kommandere stå, og samtidig kaste en godbit over hodet på hunden, sli at hunden har forventning om belønning bak seg, og derfor stopper opp.

Neste moment var å overføre disse to foregående øvelsen til en kombinasjon med fri-ved-fot. Dette skulle vise seg å vare ganske vanskelig. vi forsøkte flere kombinasjoner av håndsignaler, kombinert med å kaste godbiten over hodet til Astro for at han skulle fokusere på en evt belønning bak han. Det beste resultatet fikk vi når jeg snudde meg mot Astro i det jeg kommanderte stå. Dette blir et mellomsteg før vi har den endelige stå-under-marsj øvelsen på plass.


Vi gikk så videre med lineføring eller fri ved fot. Vi kunne velge om vi følte oss komfortable med fri-ved-fot eller om vi ville støtte oss på linen. Jeg valgte fri-ved-fot. Vi har fokusert endel på avstanden mellom meg og Astro i den siste tiden, og føler at vi har noen fremskritt på dette, selv om vi ikke er helt i mål enda. Nina kommanderte holdt og vendinger under hele øvelsen. Kontakten til Astro har også blitt mye bedre enn hva den var tidligere :)


På slutten av treningen tok vi en runde med innkallinger for å fikse opp det vi evt "ødela" ved å legge inn stå i innkallingen tidligere i treningen. Vi la på en forsterkning i form av å vifte med en leke i det hundene var på vei mot oss. Dette hjalp mye på farten til Astro som kan være litt lav til tider.

Lekse til neste gang er å finne ut av hvilke belønninger som er mest verdt for hundene våre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar