mandag 29. oktober 2012

Videregåendekurs, kveld 2

Det har gått noen dager siden sist torsdag, men jeg får gjenfortelle det jeg husker av treningen...

Vi hadde hundene i langline hele treningen,  for et av målene med kurset er at vi skal bli trygge nok på hundene til å ha den løse i hverdagen.

Første øvelsen gikk ut på å gå med hunden i nærheten av oss, ca 2-3 meter. Om hunden gikk lenger fra oss enn det eller prøvde å komme deg bort til en av fe anfre hundene, skulle vi tråkke på langlinen og kommandere "vær her". Dette er en repetisjon av en øvelse som vi har gjort før. Denne begynner å gå ganske bra.

Vi forsøkte også å ta denne øvelsen et hakk videre med å øve inn "gå fot" Astro går fint så lenge han får nok godbiter. Men kontakten begynner å komme seg :-)

Vi repiterte også stå og stopp kommandoene fra sist gang.

Ny øvelse var tannvisning. Dvs, uten selve tannvisningen. Alle kursdeltakere sto på rekke med hundene i utgangstilling, mens instruktøren, en vikar i dag, gikk og hilste på hver av hundeførerene som hadde hunden i ro i utgangstilling. Første gangen var ikke astro rolig nok til at vi fikk hilset. Men på andre forsøk gikk det veldig greit.

Vi avsluttet kurset med dekk og bli. Denne kan vi ganske bra. Nå prøver vi å ta denne øvelsen litt videre med å kunne gå inntil igjen og kommandere opp i sitt igjen. Dette gikk også bra et par ganger, men jeg må være veldig rolig når jeg går inntil astro igjen,  ellers reiser han seg for tidlig.


1 kommentar: