torsdag 11. oktober 2012

Valpekurs treningsdag 7

Siste kveld på valpekurset i kveld. Tema for kvelden var sitt og bli.
Men vi begynte med å repitere targettreningen fra forrige trening. Men vi skulle utfordre hunden med å ha større avstand mellom "targethånden"  og "godbithånden". Vi kunne også flytte targethånden litt fra hunden,  slik at hunden må flytte seg fremover etter targethånden. Denne øvelsen går forhodsvis greit,  men bør øves mer på.
Så var det bli-øvelsene. Den første bli-øvelsen kan best forklares som tannvisning, bare uten selve tannvisningen.  Alle kursdeltakere stod på rekke med hunden i utgangstilling. Instruktøren gikk fra ekvipasje til ekvipasje og håndhilste på førerene. Vi førere skulle sørge for at hunden ble sittende i utgangstilling. Vi var siste ekvipasje ut, så det ble litt lenge for Astro å vente. Derfor falt han ut noen ganger, men han lot seg greit hente inn igjen. Vi har trent endel sitt-og-bli, men ikke i utgangstilling. Det er en vri som vi gjerne kan øve mer på.
Vi tok nå denne øvelsen et hakk videre. Vi gikk sammen to og to ekvipasjer som stilte seg ovenfor hverandre med 2-3 meters avstand mellom ekvipasjene. Så skulle begge førerene kommandere hundene i sitt-og-bli,  så skulle den ene føreren gå bort til den andre, håndhilse og gå tilbake til hunden. Deretter skulle den andre føreren gjøre det samme. Både vi og den andre ekvipasjen vi jobbet sammen med behersket denne øvelsen veldig bra. Dermed kunne vi gradvis øke avstanden mellom ekvipasjene. Etter 3-4 repetisjoner hadde vi økt avstanden til nesten 10 meter :-)
Neste øvelse var et par varianter av ro-på-teppet-med-forstyrrelser. Vi plasserte hundene på teppene i en sirkel. I midten av sirkelen lå det en leke som laget litt lyd når vi tråkket på den. Øvelsen gikk så ut på å få hunden til å legge seg på teppet og finne roen der.  Når hunden var rolig skulle vi gå fra hunden og gå bort til leken og tråkke på den for å lage litt forstyrrelser for hunden så lå på teppet. Nok en øvelse slm Astro tok veldig greit. Deretter økte vi forstyrelsene ved å kalle inn hundene igjennom sirkelen av hunder på teppene. Denne øvelsen måtte Astro ha to forsøk på, for han dyntes leken som fremdeles lå midt i sirkelen var veldig spennende.
Den siste øvelsen for kvelden var også en bli-øvelse. Alle ekvipasjene stod på rekke med ganske kort avstand. Vi skulle så ha hunde i sitt eller dekk mens en og en ekvipasje skulle gå sikksakk mellom de andre ekvipasjene. Dette var utfordrende for både de ekvipasjene som skulle sitte i ro og den som gikk sikksakk mellom de andre og krevde masse jobbing. En flott øvelse som også er en fin begynnelse på fri-ved-fot.
Neste uke begynner neste kurs, videregående kurs med samme gjengen. Det gleder vi oss masse til!


2 kommentarer:

 1. Wow! Viste ikke at du blogget. Så bra!
  Du følger med i timen ser jeg ;)
  Kjempe lurt å skrive det ned, da fyker det gjennom hode en ekstra gang og så sitter det enda bedre ! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, synes det er nyttig med en treningsdagbok, da er det lettere å se fremgang og planlegge fremtidige treninger. Og ikke minst, så kan oppdretteren følge med på hva vi driver med :-)

   Slett