onsdag 10. oktober 2012

Valpekurs treningsdag 6

Valpekurset nærmer seg slutten, dette var nest siste kveld. Vi har hatt ei ukes opphold i kurset pga høstferie.  I løpet av denne uken har vi trent litt på å gå pent i bånd, samt innkalling til utgangstilling og sitt og bli.
Denne nest siste kurskvelden begynte med å repitere sitt-og-bli. Vi skulle øke avstanden gradvis, men ikke så langt at hunfene feiler. Av og til skulle vi variere med å kalle hunden inn i utgangstilling. Dette begynner vi å kunne!
Neste øvelse var ro på teppet, også dette en øvelse som vi har gjort tidligere, men denne gangen skulle vi gjøre øvelsen med forstyrrelser! Mens vi skulle holde hundene i ro på teppet, gikk instruktøren rundt mellom hundene og drog en leke etter seg. Astro lå fint helt til instruktøren passerte oss,  da var han mer interessert i leken. Dette er forståelig, for vi har ikke trent på denne øvelsen med forstyrrelser før. Det positive var at han var ganske lett å få i ro på teppet igjen etter at instruktøren hadde passert oss.
De to neste øvelsene denne kvelden gikk på kontakt. Den første var håndtarget med venstre pekefinger som target. Dette er nuttig for å kunne shape innkalling til utgangstilling blant annet. Dette har vi jo trent endel med Sprocket tidligere. Denne øvelsen tok Astro greit.
Den andre kontaktøvelsen gikk ut på at vi skulle sitte med hunden forran oss og med hendene ut til hver side med masse godbiter i. Vi skulle vise hundene at vk hadde godbiter, men lukke hendene før hunden fikk tak i godbitene. Når hunden oppsøkte blikket vårt skulle den få belønning. Denne øvelsen var vanskelig. Jeg fikk aldri Astro til å oppsøke blikket mitt. Han bare forsøkte å få tak i godbitene uten å se på meg i det heletatt. Til slutt mistet han interessen for hendene med godbitene og bare la seg ned. Denne øvelsen må vi jobbe mer med, men den må nok gjøres enklere. Den kan gjøres enklere ved å ikke holde holde hendene fullt så langt ut fra kroppen.
Den siste øvelsen var innkalling forbi en skål med godbiter. En person holdt hunden, en anne stod klar til å sette foten over godbitskålen slik at hunden ikke fikk tak i godbitene før den hadde fullført innkallingen. Etter en vellykket innkalling fikk hundene godbitene i skålen.
Vi repiterte denne øvelse 3 ganger. Astro stoppet ved godbitskålen hver gang og sjekket den ut, men fortsatte innkallingen uten at jeg måtte gjenta kommandoen :-) tiden han brukte til å undersøke skålen ble mindre på hver repitisjon av øvelsen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar