onsdag 19. september 2012

Valpekurs, treningsdag 2

Ny kursdag. I dag begynte vi med å repitere innkalling til utgangstilling som vi begynte på forrige gang. Astro krever fremdeles ganske mye styrig med godbiten for å komme inn i utgangstilling. Men selve innkallingen fungerer bra. Hverfall i treningssituasjon uten for mye forstyrrelser.

Neste øvelse var "ro på teppet". Dette er en hverdagslydighetøvelse for å la hunden roe seg. Øvelsen er også fin siden den utfordrer hunden på "bli", selv om vi ikke bruker noen bli-kommando. Bli-kommandoen skal jo egentlig ikke være nødvendig, siden en kommando skal gjelde helt til neste kommando kommer. Vi benyttet derfor denne anledningen til å introdusere "fri" - kommandoen for å signalisere at øvelsen er over.

Den siste nye øvelsen i dag var "dekk". Denne øver vi inn ved å lokke hunden ned i dekk fra sitt med en godbit. Foreløpig trenger vi å hjelpe til med godbiten for å få Astro ned i dekk, men skal jobbe med å få han til å forstå kommandoen i løpet av uka.

Treningen ble avsluttet med innkalling til utgangstilling over en ganske lang distanse. Vi hadde langline på hundene for å kunne korrigere dem om de skulle finne på å løpe til noen av de andre hundene i stedet for å komme til føreren. Men ingen av hundene trengte å bli korrigert.

Til neste gang skal vi øve på innkalling til utgangstilling uten å måtte føre Astro inn i posisjon med godbiten. Det samme gjelder dekk-kommandoen. Denne må også sitte ved hjelp av kommandoen alene.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar