torsdag 13. september 2012

Valpekurs, treningsdag 1

I dag har vi vært på første praksis dag på valpekurset hos Drammen Hundepark. Renate Lund er instruktør på kurset. Dette var første dag hvor kun denne kursgruppen var samlet. Forrige gang var det felles teori for 3 ulike kursgrupper.
I dag trente vi sitt, sitt-og-bli, utgangstilling og innkalling. De fleste hadde grunnleggende sittkommando inne, så vi gikk raskt videre til sitt-og-bli. Astro er ganske bra på bli-kommandoen, men sitten faller fort litt sammen, og han blir sittende på den ene skinka. Når dette skjer passer jeg på å avbryte sitt'en, gå noen skritt bakover og begynne på nytt. Dette skal vi øve en del på for at lydighets-sitten skal bli best mulig. Vi skal også utfordre bli-øvelsen ytterligere med å legge på forstyrrelser heller enn å øke avstanden for tidlig.
Vi trente litt på å få hunden inn i utgangstilling, men la ikke på noen kommando foreløpig. Vi bare førte hunden inn i riktig stilling ved å lokke hunden i riktig "bane" med en godbit. Denne øvelsen sitter ikke helt enda, men vi begynte jo først å øve på dette i dag. Vi kommer til å bruke "på plass"  eller bare "plass"  som kommando for innkalling til utgangstilling.
Til slutt tok vi et par innkallinger. Vi var første ekvipasje ut. Renate holdt Astro mens jeg løp til andre siden av hallen og kalte han inn. Det gikk veldig bra, selv om vi stort sett har kalt inn ved bruk av fløyte, så fungerte det greit med "på plass" kommandoen også. Vi har ikke lagt på utgangstillingen enda, foreløpig er det kun selve innkallingen vi fokuserer på. Når Astro kommer inn belønner vi, rygger et par skritt,  belønner igjen, og rygger og belønner enda en gang. Dette for at hunden fremdeles skal fokusere på fører etter at den er innkalt. Hunden blir jo ofte nok satt rett i bånd etter en innkalling.
Til neste gang skal vi trene på innkalling til utgangstilling og sitt og bli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar