lørdag 18. august 2012

Ny valp: Astro

I begynnelsen av september skal vi hente en ny valp. Denne gangen i fra Elisabeth Stene på Lundamo. Valpens foreldre er: NVCH SEVCH Arbetsviljans Björklöv "Lynx" og BH Jones Juwel vom Lech-Toller Nest "Viljo". Vi vet enda ikke hvilken av valpene vi får, men det blir en av hannhundene.

Hvorfor ny valp?
Vi har fra før tolleren Sprocket på 3 år som vi trener rally, bruks og jakt med. Vi ser vi får best resultater av treningen om vi ikke bytter på å føre hunden. Men siden vi begge er like aktive med å trene hund, kunne vi tenke oss en hund hver, slik at vi begge får trent like mye, og slipper å bare være tilskuer på treningene.  

Etter at vi måtte tilrettelegge treningen til Sprocket pga sterk HD, så vi hvor godt han trives med å trene både jakt og bruks i forhold til LP og rally. Og når han trives, trives vi som hundeeiere også. Vi ønsker derfor å trene jakt og bruks med den nye valpen også. Vi var ute etter en valp med noe mer jakt-linjer enn hva Sprocket har.

Hvorfor hannhund?
Vi har prøvd å lese oss opp på hva som er "best" når man først skal ha flere hunder: Hann og tispe eller hann og hann. Det virker som om folk har gode erfaringer med begge deler. Siden vi allerede har en hannhund, så håper vi at vi kan få bruk for mye av det vi har lært med Sprocket. Sprocket er en ganske hormonell gutt med litt konsentrasjonsvansker og problemer med å passere andre hunder, spesielt hannhunder. Dette er noe vi har trent mye på, og har fått ganske bra resultater med denne treningen. Nå vil nok en ny hannhund by på helt nye problemer, men vi håper likevel at vi kan få endel mer igjen for den erfaringen vi allerede har med å ha en hann-toller i hus.
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar