torsdag 27. september 2012

Valpekurs, treningsdag 5

I dag begynte vi med å repetere innkalling til utgangsposisjon. Vi økte imidlertid vanskelighetsgraden noe ved å legge på en bli-kommando når hunden har kommet inn i utgangsstilling. Deretter gikk vi et skritt forran hunden, belønnet den mens den fremdeles sitter, for så å gå tilbake ved siden av hunden og så løse den ut. Astro er ikke helt sikker på hva bli-kommandoen betyr. Det virker som om han tror at det alltid er dekk-og-bli, så han har en tendens til å legge seg ned når jeg kommanderer bli. Vi varierte også litt med å gå et par skritt ekstra bakover når vi sto forran hundene, for så å kalle hunden inn i utgangsstilling igjen. Det gikk veldig greit.

Neste øvelse av av/på knapp. Det skal vi øve inn ved å belønne passivitet med aktivitet. Øvelsen går ut på å gire opp hunden med en leke, for så å avslutte leken og roe ned hunden. Vi brukte teppe/matta som vi har brukt i tidligere treninger for å roe ned hunden. Akkurat når hunden har roet seg ned, belønner vi med å dra frem leken igjen å belønne hunden for å ha roet seg ned ved å la den leke mer. Denne øvelsen tok Astro greit, men han var ikke så villig til å slippe leken når vi skulle roe ned, men det har vi heller ikke øvd noe særlig på foreløpig.

Siste øvelse i kveld var 2-delt. Vi slo oss sammen med den andre kursgruppen slik at vi ble litt flere hunder til å gjennomføre øvelsen. Vi stillte oss opp på to rekker med et par-tre meters mellomrom mellom rekkene. Her la vi hundene ned på teppene sine, og her skulle de bli liggende. Så tok vi en og en hund og tok en innkalling mellom de to rekkende med hunder som lå i ro på mattene sine, for så å føre hunden tilbake til start forbi alle de hvilende hundene en gang til. Dette var utfordrende både for hundene som skulle ligge i ro på mattene sine, og for hunden som skulle løpe forbi alle disse hundene for å komme til føreren sin. Astro kom som vanlig veldig greit på innkallingen, men begynte å skjene ut mot en av de hvilende hundene på vei mot meg. jeg fikk avbrutt det med å gjenta innkallingskommandoen. Det å føre Astro tilbake til start gikk veldig greit så lenge vi kunne bruke litt pølsebiter til å lokke han med. Siden vi var først ut på denne øvelsen ble det lenge å hvile på teppet før øvelsen var ferdig. Astro ble ganske urolig å begynte å klynke å bite endel. Dette var nok vel så mye fordi han hadde behov for å ta seg en bæsjetur. Han var i hvertfall veldig rask med dette når kurskvelden var over.

Neste uke er det høstferie og kursfri. Den uken skal benyttes til å trene på å gå pent i bånd, samt innkalling til utgangsstilling og sitt-og-bli.

1 kommentar:

  1. Astro er så flink! Du forklarer godt hva dere gjør på kurset, det er bra :)

    SvarSlett