torsdag 11. juli 2013

Sporkurs, dag 3I dag var hovedfokus å kontrollere farten til Astro slik at han ikke gikk over første sporpinne. Forholdene i dag var noe vanskeligere enn i går, da det var veldig mye vind i dag. Vårt første spor ble lagt litt for nærme ett av de andre sporene, og lå i le side av det andre sporet. Siden det andre sporet ble gått først var det mye fert i luften som vanskeliggjorde vårt spor. Det viste seg at på det nærmeste, lå sporene kun 10m fra hverandre!!

Jeg begynte sporet med å sette Astro inn 90grader på tvers av sporet, slik at han oppdaget sporet når vi kom på høyde med det. Han plukket opp sporet veldig greit selv om det hadde ligget litt lenger enn planlagt, ca 40min. Men etter hvert som sporet gikk over noe reinlav og nærmet seg det andre parallelle sporet, mistet Astro sitt spor. Han pendlet veldig og jobbet hardt for å finne tilbake, men ble tydelig frustrert og begynte å pipe. Vi ble derfor nødt til å hjelpe han et stykke slik at han kom seg innpå sporet igjen. Heldigvis fant han den første sporpinne før disse vanskelighetene oppstod. Når vi hjalp han inn i sporet igjen og avstanden til det andre sporet ble noe bedre, gikk han fint igjen og fant sporpinne nr to og sporslutten. Men pga vanskelighetene i starten av sporet, valgte vi å gi han et nytt spor med en gang.

Det neste sporet var kun delvis merket, dvs ikke alle vinkler og ikke alle sporpinner var merket, men det ble gått så å si umiddelbart etter at det var lagt. Nå var det tydelig mer fart i Astro og han gikk veldig bra. Han fant alle sporpinner og alle vinkler. Jeg måtte jobbe ganske mye for å holde han igjen pga farten i sporet, men fikk holdt han såpass mye igjen at han ikke hadde noe problemer med å apportere sporpinnene. De to sporene var på hhv 330m og 260m.

Det neste sporet hadde også hovedfokus på sporpinnene. Det var lagt 150m ut, med 2 sporpinner, vinkel til høyre, 50m ut, vinkel til høyre, og 150m tilbake mot sporslutt, med en sporpinne før sporslutt. Også er satt jeg han inn 90grader på tvers av sporet ved sporstarten. Han plukket opp sporstarten greit, sjekket baksporet i noen meter, før han snudde og gikk i riktig retning. Han hadde veldig bra driv i sporet, men slet litt med partiene med reinlav. Her fikk han fra fotspor til fotspor og dyttet snuten med i mosen og pendlet mye sideveis i dette partiet. Men han kom seg videre inn i vanlig lyng igjen, og da gikk sporet i et forrykende tempo, slik at jeg måtte være påpasselig med å holde igjen slik at han ikke løp over sporpinnene. Tydeligvis fant vi et ok tempo, for han fant og apporterte alle 3 sporpinnene som var veldig godt merket med doble sløyfer.

I morgen skal vi ha en halv dag på lydighetsbanen og en halv dag med spor. På sporbiten skal vi forsøke å ikke merke pinnene, og se om vi klarer å finne dem like bra uten at de er merket. Vi kommer også til å øke sporlengden noe fra siste spor som lå i ca 20min, til ca 30min.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar