onsdag 9. januar 2013

Bronsemerket - Oppstart

Nå har vi endelig kommet i gang med bronsemerkekurs for Astro. Vi tar kurset hos Norbys Hundesenter i Drammen. Det var hos dem vi tok bronsemerket med Sprocket også, men denne gangen går kurset innendørs i Drammen Hundepark. Instruktør på kurset er Nina Morken.

Kurset begynte med at vi alle kursdeltakerne presenterte seg for hverandre. Det var ikke så mange kjente der, men Elise var der med tolleren sin, Dexter. Etter presentasjonen begynte vi med tannvisning. Vi stilte oss på rekke med hundene i utgangsstilling, mens Nina gikk fra ekvipasje til ekvipasje og hilset på fører og sjekket tennene på hundene. Astro satt fint begge gangene vi gjorde denne øvelsen og gjorde ikke noe av å få tennene sine kikket på, men han syntes det ble litt lenge å sitte i utgangsstilling. Han han forsøkte å legge seg ned et par ganger, men da gikk vi bare en liten sirkel, slik at vi kom oss inn i utgangsstilling igjen.

Den neste øvelsen vi forsøkte oss på var lineføring. Vi begynte enkelt med vanlig marsj som ble avsluttet med holdt. Vi ble minnet på viktigheten av bakpartskontroll, og hvordan vi kan påvirke denne med hvordan vi horder godbiten. Hunden vil gjerne vri kroppen sin mot godbiten. På den måten kan man styre hunden med å holde godbiten på venstresiden/utsiden av hunden under vendinger mot venstre. Da vil hunden sannsynlig vri seg i ønsket retning.  Posisjonen på eventuell godbit er derfor viktig slik at man ikke ubevisst trener inn en skjev fri ved fot, og kan brukes bevist for å kontrollere bakparten på hunden.

Vi gikk etterhvert videre med lineføringen og la inn både vendinger, og sakte og rask marsj. Til slutt la vi på dekk i fra holdt. Her skulle fokuset være en rask ned-dekk. Astro er ikke så rask ned, men han ligger veldig fint når han først ligger i dekk, selv om han kan dette ned på skinka av og til. Dette ble vi rådet til å trene på separat. Rask ned-dekk for seg, og rett og fin dekk for seg. Så da har vi noe å trene på i bronsemerke/LP1 treningsgruppen på mandag slik at vi er klare til å jobbe mer med disse øvelsene neste onsdag.

  
Program for bronsemerkekurset

1 kommentar:

  1. Det var en fin første kursdag :)og en fin oppsumering her :)

    SvarSlett